Afsluiten energie? Vergelijk en bespaar

Veel gestelde vragen over energieleveranciers vergelijken

Consumind krijgt vaak vragen binnen over het starten met energieleveranciers vergelijken.  Wat heb je nodig bij het vergelijken, hoe gaat het in zijn werk en waar wordt nu eigenlijk rekening mee gehouden? Consumind heeft de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Welke gegevens heb je nodig bij het vergelijken?

Om een juiste vergelijking te maken zijn er een paar gegevens nodig. Hieronder vallen:

  • Postcode en huisnummer
  • Een recentelijk jaarverbruik

Aan de hand van deze gegevens kan de energievergelijker de juiste kosten berekenen en de contracten selecteren die bij je huidige situatie passen. Zo heb je altijd een kloppende vergelijking.

Moet je contract aflopen om te kunnen vergelijken?

Veel consumenten denken dat ze alleen kunnen vergelijken en overstappen wanneer het huidige energiecontract afloopt. Dit is niet helemaal waar. Wanneer je via de overstapservice van Consumind energieleveranciers vergelijkt, krijg je energieleveranciers aangeboden die een eventuele opzegvergoeding bij contractbreuk voor je vergoeden. Deze opzegvergoeding ontvang je van je oude energieleverancier omdat je vroegtijdig je contract hebt opgezegd. Kies je voor een energieleverancier die aangesloten is bij de overstapservice, dan worden deze kosten voor je vergoed. Zo kun je alsnog kosteloos overstappen naar een voordelige energieleverancier.

Hoe werkt energieleveranciers vergelijken?

Wanneer je via de website van Consumind je postcode, huisnummer en het recentelijke jaarverbruik van je woning invult, gaat de vergelijker voor je aan de slag om meer dan 23 energieleveranciers op een rijtje te zetten. Je ontvangt een duidelijke vergelijking, met daarbij alle tarieven en overige kosten die gelden voor het energiecontract. Zodra de vergelijker klaar is, krijg je drie speciaal voor jou geselecteerde contracten te zien met daarbij het maandbedrag en de totale jaarlijkse kosten.

Wil je gebruik maken van één van de drie contracten? Dan kun je via de vergelijker direct overstappen. Je vult de overige gegevens in zoals je naam en adresgegevens en verstuurt de aanvraag. Je ontvangt het contract dan direct in je mailbox. Vanaf dat moment heb je nog veertiendagen wettelijke bedenktijd en in deze periode kun je kosteloos en vrijblijvend annuleren. Doe je dit niet, dan hoef je alleen nog maar de meterstanden door te geven aan de energieleverancier. Consumind regelt de volledige overstap verder voor je. Zo gemakkelijk is energieleveranciers vergelijken én overstappen.